Roland Pauletti - NAPOCA JIU JITSU ACADEMY | Cluj Napoca, Cluj

Instructors icon
Roland Pauletti

Roland Pauletti photo Roland Pauletti
  • Black Belt

Salut, sunt Roland, și mă ocup de Grupele de Adulți Începători, cele de Luni, Miercuri și Vineri de la orele 8:00 respectiv 20:00, Grupele de Copii (Kids1; Kids2; Junior) și aprox. acum 5 ani am pus bazele a ceea ce este azi Napoca Jiu Jitsu Academy.

De ce BJJ?
 
Am descoperit BJJ-ul prin anii 2010-2011, cand incercam sa imi recuperez viața de sportiv, fiind o buna bucata de timp off the line. Pe scurt, am început Judo-ul la varsta de 4 ani, a fost sportul cu care am crescut și care mi-a conturat copilăria, dar la care am fost forțat sa renunț la 11-12 ani, în urma unei accidentari. Ulterior recuperării, nu mi-am mai regasit drive-ul pt Judo și am renunțat, însă nu am renuntat la ideea de a face sport. Am încercat nenumărate sporturi, de la Polo, Scrima, pana la Arte Marțiale dintre cele mai ciudate, dar nimic nu mă atragea precum o făcea odată Judo-ul si cumva acest lucru nu mă motiva sa evoluez. În studenție, am încercat sa revin la sport prin Kickboxing, dar nici acest sport nu mă atragea 100%, componenta sa violentă mă făcea sa spun ca nu e pentru mine, în schimb mi-a deschis ușa spre BJJ, deoarece, la acel club (Tengu) am descoperit clasa de BJJ, condusă pe atunci de o centură Mov (Coach OLA PETTERSSON). Am făcut atunci switch-ul de la Kick-Boxing la Brazilian Jiu Jitsu, fiind dragoste la prima vedere. Ca orice poveste, a fost cu bune și cu rele, cu bucurii și cu dezamăgiri, dar per total, uitandu-ma in spate, sunt extrem fericit ca am ales acest sport. A urmat o perioada de aproximativ 5 ani, când am făcut parte din Brazilian Power Team, club la care am și început sa antrenez/predau BJJ, atat copiilor cat si adulților, dar cel mai importat, sa competitionez și să adun rezultate și experiența atat pe plan național, cât și internațional.
 
De ce instructor?
 
E oarecum imposibil ca atunci cand gasesti ceva ce tie unul iti provoacă o asemenea plăcere și pe care găsești atât antrenant, cat și cu un asemenea potențial de a transforma viețile oamenilor în bine, sa nu vrei sa impartasesti... Așa a început povestea mea în ale predării.
Nu caut sa conving pe nimeni despre ce știe și ce poate BJJ-ul sa faca, eu doar transmit mesajul și încerc sa fac asta pe înțelesul și pe limba fiecăruia.
Consider ca mult din ce știu acum se datorează interacțiunii cu sutele, poate miile, de oameni de pe saltea; mindset-ul de antrenor te obliga sa cauti si sa găsești soluții la problemele oamenilor, iar asta iti formează o înțelegere mai profundă a mișcărilor/tehnicilor.
 
Te astept oricand, pe tine sau pe copilul tau la un FREE TRIAL, unde ne putem cunoaște și îți pot spune mai multe despre mine sau proiectul nostru.